Oikeus tapahtui

 


Meidän rakennusprojektille kuuluu hyvää! Talon perustukset on valettu ja nyt odottelemme elementtien saapumista. Stressi on helpottanut ja hoidettavat asiat on ennemmin käytännön asioita kuin viranommaisten jabyrokratian selvittelyä! 


Joulunalusviikolla sain vakuutusyhtiöstä puhelun. Olimme valittaneet korvauapäätöksestä, jonka mukaan meidän olisi pitänyt maksaa 20% kaikesta vakuutuksen korvaamasta itse, koska olimme toimineet vakuutusyhtiön ohjeiden vastaisesti ja jättäneet uuninpellin leivinpapereineen hellan päälle.  Olimme toivoneet vähennyksen alennusta 10%. Yllätykseksemme vakuutusyhtiössä katsottiin, että päätös on ollut kohtuuton ja vähennystä pienennettiin jopa enemmän kuin toivoimme eli joudumme maksamaan vähennystä vain 5%. Tämä tarkoittaa rahassa useita kymmeniä tuhansia. 


Olen päätöksestä onnellinen. En yleensä ole rahasta stressaavaa tyyppiä. Ajattelen, että keskituloisina meillä on varaa tarpeelliseen ja muuhun sitten säästetään. En harrasta kalliita asioita ja ostan mielelläni käytettyä. Mutta nyt on kyllä stressannut. En ole aiemmin huomannutkaan stressin määrää, mutta puhelunn tultua huomasin helpotukseni.  Tiedostan tämän olevannhyvin keskiluokkaista pohdintaa ja olemme onnekkaita, kun olisimme saaneet pankista tarvittavan lainan vähennyksiä varten. Mutta onhan se ihanaa, kun taloudellinen tilanteemme pysyy samana palosta huolimatta. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Blogin alku

Rakennus alkaa ja muutto uuteen varakotiin edessä

Miten kaikki tapahtui