Nyt se on päätetty


 Viimeiset viikot ovat olleet melkoista puhelinrumbaa vakuutusyhtiön; kaupungin, potentiaalisten purku- ja maanrakennusyritysten ja muiden vastaavien tahojen kanssa. Meillä on ollut miehen kanssa hyvin stereotyyppinen työnjako. Mies on lomalla ollessaan soitellut eri tahoille ja minä olen pitänyt lapset pois tieltä. Tämä on kyllä sopinut itselleni hyvin, koska turhauttavilta puhelut ovat vaikuttaneet. 

Oli muunmuassa lähellä, että  kaupunki olisi vaatinut Reiän yläkerrasta alakertaan, koska yläkerta oli liian suuri suhteessa alakertaan. Siis sisäpuolelta. Onneksi tämä poikkeama kaavasta lasketaan vähäiseksi, eikä reikää tarvita.


Maanantaina pidimme palaverin vakuutusyhtiön ja heidän konsulttiyrityksensä kanssa palaneen talon pihalla. Siinä sitten seisoskelimme sateessa ja meille annettiin lopullinen lupa rakennuttaa haluamme talopaketti. Lisäksi olimme ajatelleet, että hintakatto uuden talon rakennuttamisesta on ehdottomasti älä kuin vanhan korjauksen kustannusarvio on ollut. Näin ei kuitenkaan ole. Koska hankkeemme on nyt vakuutusyhtiön toimesta hyväksytty, meille korvataan myös pakolliset kulut, jotka eivät ole tällä hetkellä tiedossa. Tämä oli iloinen uutinen, koska tiesimme, että rakentamisen hinta nousee väkisinkin himpun verran yli uuden korjaamisen valitsemallamme talopaketilla. 20% maksaminen kaikesta on jo suurehko taloudellinen isku meidän tilanteessamme.


Nyt siis alkaa lähiviikkoina konkreettinen purku. Rakennusluvan käsittely kestää n. 6 viikkoa ja sitten voi alkaa rakentaa. Toivomme siis, että talvi ei ala epätavallisen aikaisin. Olen helpottunut. Toivon, että vanha talomme puretaan nopeasti, koska talon katsominen ei todellakaan ole mukavaa. Omatalo varaa rakentamiseen 8kk, joista sisätilojen rakentaminen vie ylivoimaisesti suurimman osan. Toivottavasti pääsemme siis loppukesästä uuteen kotiimme ensivuonna. Silloin lapset ovat 4- ja 2- vuotiaita ja minä alan palalla myös töihin Aika tuntuu kaukaiselta, mutta kuitenkin toivoa herättävältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Blogin alku

Rakennus alkaa ja muutto uuteen varakotiin edessä

Miten kaikki tapahtui