Pelkoni toteutui: uden talon rakentaminen ja vanhan korjaaminen saman hintaista

Vakuutusyhtiötä tuli laskelmat uuden talon rakentamisesta ja vanhan korjaamisesta. Hinnat olivat niin lähellä toisiaan, että käytännössä saamme tai tässä tapauksessa joudumme  valitsemaan korjaamisen ja uuden rakentamisen välillä.

Edelleen tunne minulla sanoo, että korjataan vanha. Mutta järjellä ajateltuna korjaamisvaihtoehto vaan ei olisi mitenkään perusteltavissa. Vanha talo on potentiaalisesti kosteusvaurioinen ja perustukset ovat todella vanhat. Riskejä on yksinkertaisesti liikaa. Järki voitti ja olemme tulleet siihen tulokseen, että talopaketti on ainut vaihtoehto.

Totta kai tämä aiheuttaa surua ja luopumisen tuskaa. Toisaalta on ihana, että asiat alkaa kahden kuukauden odottelun jälkeen edetä. Ehkä pääsemme joskus takaisin omaan kotiimme metsän viereen. Vielä on paljon avoimia kysymyksiä, miten asiat etenee käytännössä. Ilmeisesti saamme valita vastaavan kokoisia talomalleja eri valmistajilta ja vakuutusyhtiö kilpailuttaa niistä. Hintakatto on sama kuin uuden korjaamisen arvioidut kulut. Lisäksi ns. tason parannusta edelliseen ei saa olla. Käytännössä en tiedä mitä tason parannus tässä yhteydessä tarkalleen ottaen tarkoittaa, koska moni rakennustapa ja- materiaali on ollut edellisessä kodissa sellaisia, joita ei nykyään edes tehdä. Nyt olemme katselleet pakettitaloja ja alan jo vähän innostua. Vanhan talon pihalla käydessäni koin yllättäen ahdistuksen sijaan helpotusta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Blogin alku

Rakennus alkaa ja muutto uuteen varakotiin edessä

Miten kaikki tapahtui